Oostenrijk dag 11

Vandaag was de bedoeling om naar de Hamberg te gaan. Dit is de berg waar we al jaren tegen aan kijken en waar bovenop een kruis staat. Dat was het doel.

Na vraag bij Alois, eigenaar van de camping, leerde ons dat we bij Hart, dorpje aan de overzijde van de weg, naar boven moesten rijden naar de Kerk en daar naar rechts toe. Daar zouden we een parkeerplaats vinden. Het zou van daaruit 2 -2 1/2u lopen zijn. Die vonden we ook. Daar de auto neergezet en de bordjes naar de Hamberg gevolgd.

Het ging al meteen zeer zwaar naar boven. Na een dik uur klimmen waren we 300 hoogte meters verder en zaten we op 1040 meter. Ik dacht al hier klopt iets niet. Of mijn hoogte meter van mijn horloge is kapot of we zitten niet goed. Op deze manier moeten we nog 4 uur lopen. De top ligt namelijk op een 2050 meter. Uiteindelijk komen we bij een alm waar we weer bordjes vonden. De route was goed, alleen stond hier dat het nog 4 1/2 naar boven was. Dus mijn berekening klopte wel. Gezamenlijk besloten om maar een andere route naar beneden te nemen.

Wel hele mooie uitzichten gehad en weer mooie foto’s gemaakt. Wordt toch nog eens navragen of er niet nog een parkeer terrein is die op een 1400-1500 meter ligt, want dan wordt het wel haalbaar. Of dat dit jaar nog gaat gebeuren dat weten we niet.

Morgen wordt het of de Achensee of Zell am Ziller.

De route van vandaag:

Eén reactie

  1. Dat is inderdaad teveel van het goede en zeker Therry met haar kwaaie enkel. Niet om te doen. Wel hele mooie foto’s weer. Er zijn in het Zillertal wel andere wandelingen die niet zo steil gaan of misschien een stukje op het laatst. Maar daar komen jullie wel uit. Het weer wordt steeds beter daar dus lekker genieten samen. Knuffels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.