Oostenrijk dag 12

Gisteravond zaten we in de caravan en opeens werd caravan flink door elkaar geschud. Buiten gaan kijken, misschien een windvlaag, maar niets te zien. Wel komen op dat moment meerdere mensen de campers en caravans uit. De mensen die in de tenten zaten spraken van een rollend geluid. Blijkt het uiteindelijk een aardbeving te zijn geweest. Schaal 3.8 middelpunt blijkt ergens bij de Spieljoch te liggen. Geen schade en geen persoonlijke ongelukken. Blijken er dit jaar al diverse te zijn geweest.

Vandaag naar Gerlos gegaan. Wilde eerst naar het Alpbachtal, maar de lift blijkt op woensdag stil te staan daar.

In Gerlos aangekomen bleek de Rosslalm dicht te zijn, dat hadden we al verwacht. Dan maar via de Prolleralm naar beneden. Dus die kant in gelopen. Staan we op het punt om daar naar af te dalen lijkt het op een afstand wel HEEL erg rustig. Verrekijker erbij… Ja hoor ook gesloten. Dan maar de rustige weg terug naar Gerlos. Daarbij komen we langs de gesloten Rosslalm en moeten we een stukje over een weide afdalen. Daar verliest Therry haar evenwicht en beland vol in een redelijk verse koeien vlaai. Heel haar broek onder. Ter plekke een beekje gezocht en deze maar even uitgewassen zodat het er weer redelijk uitzag. Voordeel van onze wandelbroeken is dat ze redelijk snel droog zijn.

Beneden aangekomen wat andere kleren aan getrokken en door gereden naar Mayrhofen om daar wat te eten en te drinken.

Daarna terug naar de camping om te douchen en de was aan te zetten.

Morgen.. vermoedelijk Alpbachtal.

De route van vandaag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *