Duitsland dag 2

Na de reisdag van gisteren zijn we inmiddels gesetteld hier op de camping.

Gisteren om 06.00 liep de wekker af en met de wetenschap dat we altijd 45-60 minuten bezig zijn om te vertrekken, zouden we dus om 07.00 de reis naar Boppard kunnen aanvaarden. Dit werd 07.20 door was issues met mijn linker band van de auto. Spanning stond op 1.6 bar en dat is wel erg weinig. Probleem alleen is dat het pompje onderin de achterbank lag. Dus die moest eerst half leeg geladen worden.

Uiteindelijk tot Stuttgart goed kunnen rijden. Daar begonnen de files. En dan zie je dat die 20 minuten toch net iets uit maken. Voor 09.00 M├╝nchen passeren en voor 12.00 Stuttgart en geen problemen. NU dus wel.

Zijn om 16.30 aangekomen op de camping hier in Boppard, Camping Sonneneck. We staan op plaats 13, zie foto hieronder.

Rob had al aangekondigd dat hij Maayke zou komen ophalen, maar zijn toch beide de eerste nacht hier blijven overnachten. Hij was rond 17.15 op de camping. Samen het e.a. opgebouwd en daarna gaan eten bij het restaurant hier. Goede keuken, voornamelijk Italiaans ingericht.

Daarna heb ik buiten de Formule 1 nog gekeken, terwijl de rest binnen een spelletje zat te doen.

Vanochtend na het ontbijt zijn Maayke en Rob weer naar Nederland gereden en hebben wij de auto weer volgegooid met benzine en zijn we boodschappen gaan doen. Daarna een rondje ronde de camping. Deze is een dikke 1 1/2 km lang. Veel oeverplaatsen, zoals wij ook hebben, daarnaast is de camping 3, soms 4 lagen diep. waarbij je, als je pech hebt op de 2 en 3e laag niets ziet. Wat ook hier weer opvalt is dat er veel campers zijn. Dat was ons in Oostenrijk ook al opgevallen. Zeker een 75% van de mensen die hier “tijdelijk (zoals wij)” verblijven.

De tent opgeruimd en genieten van het uitzicht.

Een 3 jaar geleden waren we hier ook. Net aan het einde van het Corona tijdperk. Toen was het hier afgeladen vol, eindelijk mocht toen weer ets. Nu veel plek. Hebben gereserveerd, maar dat had niet gehoeven. We staan nu weer op dezelfde plek als 3 jaar geleden, alleen merken wel aan het bootverkeerd dat weer alles normaal is. De rijn cruise boten varen hier af en aan, zie foto’s Lijkt ons ook nog wel eens leuk om te doen.

De komende dagen blijft het goed weer. Morgen weer eens een wandeling doen. Vermoedelijk de Ehrbachklamm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *